1000 TL üstü siparişlerde KARGO BEDAVA FIRSATINI KAÇIRMAYIN !
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Yüksek voltajlı pil nedir?

02-09-2021 18:23
Yüksek voltajlı pil nedir?

LiHV pil voltajı:

Bir LiHVPil normal voltajından daha yüksek bir sağlar lityum pil türüdür."HV”, "yüksek voltaj” anlamına gelirve standart Lipo pillerden daha yüksek enerji yoğunluğuna sahiptir.Sıradan LiPo pillerin nominal voltajı 3,7V ve tam şarjlı voltajı 4,2V'dir.LiFePO4 pillerin nominal voltajı 3,2V ve tam şarjlı voltajı 3,65V'dir.Bunlarla karşılaştırıldığında, LiHV pillerin nominal voltajı 3,8V veya 3,85V'dir ve tam şarjla 4,35V veya 4,4V'a ulaşabilir.

LiHV pilin özellikleri

Elektrikli ekipman için daha yüksek kapasiteye sahip lityum iyon pillere olan talebin artmasıyla, lityum iyon pillerin artan enerji yoğunluğu için artan bir beklenti var.

Yüksek voltajlı piller daha yüksek enerji yoğunluğuna ve daha yüksek deşarj platformuna sahipken,güvenlik performansı sıradan pillere göre daha düşüktür.Şu anda, lityum kobalt oksit, yüksek voltajlı bir anot malzemesi olarak geniş çapta çalışılmış ve uygulanmıştır.Yapı, lityum iyon yerleştirme ve çıkarma için daha uygun olan NAFEO-2 olmayan tiptedir.Üretim süreci basittir ve elektrokimyasal performans sabittir.

Elektrik güç kaynağının sınırlı alanı ve ağırlığına bağlı olarak, pil voltajı artırılarak pil enerjisi artırılabilir.Örneğin, çalışma voltajını 4,2v'den 4,35v'ye çıkarmak, pilin enerji yoğunluğunu%16'yakadar artırabilir.

Yüksek voltajlı pillerin ve sıradan pillerin deşarj hızı açısından, yüksek voltajlı pillerin deşarj oranları daha yüksektir ve daha güçlü güce sahiptir.Bu nedenle yüksek voltajlı piller, yüksek hızlı deşarj gerektiren ürün ve ekipmanlar için daha uygundur.

Aşırı şarjı önlemek için akünün maksimum şarj voltajını önceden bilmeniz gerektiğini belirtmekte fayda var.Bunun nedeni, aşırı şarj sırasında açığa çıkan oksijen ve elektrolitlerin katot malzemesinin yapısında değişikliklere neden olarak kapasite kaybına veya pilin ömrünü ve performansını azaltan şiddetli kimyasal reaksiyonlara neden olabilmesidir.Şiddetli durumlarda, bir patlama veya yangın meydana gelebilir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.