1000 TL üstü siparişlerde KARGO BEDAVA FIRSATINI KAÇIRMAYIN !
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Yüksek enerji yoğunluklu pil nedir?

03-09-2021 18:18
Yüksek enerji yoğunluklu pil nedir?

Pillerin enerji yoğunluğu iki farklı şekilde gösterilebilir:gravimetrik enerji yoğunluğu ve hacimsel enerji yoğunluğu.

Gravimetrik enerji yoğunluğu, bir pilin ağırlığına oranla ne kadar enerji içerdiğinin ölçüsüdür.Bu ölçüm tipik olarak kilogram başına Watt-saat (W-saat/kg)olarak sunulur.Hacimsel enerji yoğunluğu ise hacmi ile karşılaştırılır ve genellikle litre başına watt-saat (W-hr / L) olarak ifade edilir.Genel olarak, pilenerji yoğunluğunu gravimetrik (ağırlık) enerji yoğunluğu olarak adlandırırız ve watt-saat, bir saat, bir watt tüketime eşdeğer bir elektrik enerjisi ölçüsüdür.

Buna karşılık, bir pilin güç yoğunluğu, ne kadar depolanmış enerjinin mevcut olduğunun değil, enerjinin ne kadar hızlı teslim edilebileceğinin bir ölçüsüdür.Enerji yoğunluğu genellikle güç yoğunluğu ile karıştırılır, bu nedenle ikisi arasındaki farkı anlamak önemlidir.

Hesaplama formülü

Bir pilin enerji yoğunluğu, bu formül kullanılarak basitçe hesaplanabilir:Nominal Pil Voltajı (V) x Nominal Pil Kapasitesi (Ah) / Pil Ağırlığı (kg) = Özgül Enerji veya Enerji Yoğunluğu (Wh/kg).

LiCo ve LiFePO4 Pillerin enerji yoğunluğu

Genel olarak konuşursak,Lico piller 150-270 Wh/kg enerji yoğunluğuna sahiptir.Katotları, kobalt oksitten ve lityum iyonlarını anottan katoda ve geriye doğru hareket ettiren katmanlı bir yapıya sahip tipik karbon anottan oluşur.Bu pil, yüksek enerji yoğunluğu nedeniyle popülerdir ve genellikle cep telefonları ve dizüstü bilgisayarlar gibi tüketici ürünlerinde kullanılır.

Life piller ise100-120 Wh/kg enerji yoğunluğuna sahiptir.Bu, LiCo pillerden daha düşük olmasına rağmen, şarj edilebilir pil kategorisinde hala daha yüksek olarak kabul edilir.LiFe piller, katot için demir fosfat ve anot için metalik bir destekle birleştirilmiş bir grafit elektrot kullanır.Yüksek ve düşük sıcaklıklara daha iyi dayanma yetenekleri nedeniyle ağır ekipman ve endüstriyel uygulamalar için idealdirler.

Çözüm

Tek hücre söz konusu olduğunda, pilin pozitif ve negatif malzemeleri ve üretim süreci enerji yoğunluğunu etkileyeceğinden, daha verimli bir pil elde etmek için daha makul malzemeler ve daha iyi üretim teknolojisi geliştirmek gerekir.

GREPOW hem LICO ve hayat pil üreten değil, ama aynı zamanda üretim yarı katı bir pil ileyüksek enerji yoğunluğuve275 ~ 300Wh / Kg önce sözü edilen iki pil daha yüksektir, ve% 15 normal pillere kıyasla kilo aynı kapasite.Bunlar, daha düşük ağırlık ve daha uzun dayanıklılık gerektiren modeller için ilk tercih olacaktır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.