1000 TL üstü siparişlerde KARGO BEDAVA FIRSATINI KAÇIRMAYIN !
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Silindirik, prizmatik ve torba piller arasındaki fark nedir?

08-09-2021 11:31
Silindirik, prizmatik ve torba piller arasındaki fark nedir?

Lityum pillerin üç ana paketleme şekli vardır: silindirik, prizmatik ve poşet hücre paketleri.Her ambalajın, bugünün makalesinde inceleyeceğimiz kendi avantajları ve dezavantajları vardır.

Silindirik Lityum Pil

14650, 17490, 18650, 21700, 26500 ve benzeri gibi birçok silindirik hücre türü vardır.Birçok araba modeli bu tip pili kullanır;Örneğin Tesla, Model 3 için 21700 silindirik bir pil kullanıyor.

Silindirik lityum pillerin arkasındaki teknoloji oldukça uzun bir süredir kullanılmaktadır, bu nedenle paketin verimi ve tutarlılığı yüksektir.Bu paketlerin maliyeti de düşüktür, bu da seri üretime uygun olmalarını sağlar.Silindirik pil, çeşitli kombinasyonları ve elektrikli araç tasarımlarına uygunluğu nedeniyle özellikle uygundur.

Öte yandan, bu piller genellikle çelik veya alüminyum kabuklarda paketlenir, bu da onları düşük özgül enerjiyle ağırlaştırır.

Bu piller elektrikli el aletlerine, oyuncak modellerine, dijital elektronik ürünlere, dizüstü bilgisayarlara, lambalara ve diğer taşınabilir mobil enerji sistemlerine uygulanabilir.

Prizmatik Lityum Pil

Prizmatik bir lityum pilin ambalaj kabuğu çoğunlukla alüminyum alaşımdan ve paslanmaz çelikten yapılmıştır.Pilin iç kısmı bir sarma veya laminasyon işlemi benimser.Yapı nispeten basittir ve üretim süreci karmaşık değildir.

Silindirik lityum pillerle karşılaştırıldığında bu piller daha güvenlidir.Kabuk ve patlamaya dayanıklı emniyet valflerine sahip aksesuarlar olarak daha yüksek mukavemetli paslanmaz çelik kullanan silindirik piller gibi olmadıkları için toplam ağırlık daha hafiftir ve enerji yoğunluğu nispeten daha yüksektir.

Çok farklı tipte lityum pillere sahip olmanın zorluğundan dolayı düşük bir otomasyon seviyesi vardır.Monomerler de oldukça farklıdır ve prizmatik lityum pil gruplarının tek bir lityum pilin ömrünün çok altında olduğu durumlar olabilir.

Bu paketler elektrikli araçlara, iletişim tabanlı istasyonlara, enerji depolamaya, tıbbi vb. alanlarda kullanılabilir.

Poşet Hücre Lityum Pil

Poşet hücreli lityum pillerde, silindirik ve prizmatik lityum pillerde kullanılan pozitif elektrot, negatif elektrot malzemesi ve ayırıcı arasında çok az fark vardır.Aralarındaki en büyük fark, ambalaj malzemesi olan alüminyum-plastik filmdir.

Ambalaj malzemeleri genellikle üç katmana ayrılır: dış bariyer (genellikle naylon BOPA veya PET'ten oluşan bir dış koruyucu katman), orta bariyer (alüminyum folyodan oluşan bir orta katman) ve iç katman (çok işlevli bir katman).

Alüminyum-plastik film ambalajı belirli bir esnekliğe sahiptir.Bir güvenlik sorunu meydana geldiğinde, kese pili şişer ve çatlar, ancak gaz serbest bırakılamadığı için patlamaz veya yangına neden olmaz.

Bununla birlikte, çoğu kese hücresinin özelleştirilmesi gerekir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.