1000 TL üstü siparişlerde KARGO BEDAVA FIRSATINI KAÇIRMAYIN !
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Jel Akü Nasıl Çalışır?

21-08-2021 09:55
Jel Akü Nasıl Çalışır?

Jel akü nasıl çalışır?

Jel akü, sülfürik asit ile birlikte önceden belirlenmiş miktarda elektrolitin silika dumanları ile birleştirildiği valf ayarlı, kurşun asitli akü.Bu kimyasal reaksiyon, bu pillere adını veren hareketsiz, jel benzeri bir kütle ile sonuçlanır.Jel aküler, dahili gazların suyla yeniden birleşmesine izin veren tek yönlü açık valfler kullandıkları için neredeyse bakım gerektirmez, bu nedenle damıtılmış su doldurmak veya su seviyesini izlemek için herhangi bir kontrol ihtiyacını ortadan kaldırır.Jel piller son derece sağlam ve çok yönlüdür.Havalandırmanın olduğu yerlere monte edilmeleri güvenlidir.Çok düşük (neredeyse sıfır) gaz/duman üretimine sahip olmaları nedeniyle sınırlıdır, bu da pilleri evinizin içine bile takabileceğiniz anlamına gelir.

Jel aküleriniz için doğru şarj kontrol cihazını dikkatlice seçin

Jel piller daha düşük voltajlarda şarj edildiklerinden şarj cihazları seçilirken özel dikkat gösterilmelidir.Aşırı voltaj arızaya ve performansın düşmesine neden olabilir.Bazen JEL hücresi terimi genellikle sızdırmaz, bakım gerektirmeyen akülere atıfta bulunur ve şarj kontrolörlerinde bir ayar olarak işaretlenir.Bu kafa karıştırıcı olabilir ve şarj olurken yanlış şarj cihazı seçimine veya yanlış ayarlara yol açabilir.Alternatörgibi diğer şarj yöntemlerinin kullanılması durumunda,şarj voltajının kontrolünü sağlamak için uygun regülatörler kurulmalıdır.Akülerin genel şarj voltajı aralığı 14,0 volt ile 14,2 volt arasındadır ve kayan voltaj aralığı 13,1 volt ile 13,3 volt arasındadır.

Jel akülerin avantajları

Jel Piller, aşağıdaki nedenlerden dolayı güneş enerjisi sistemleri için giderek daha popüler hale geliyor:

1. Derin döngü uygulamaları için en uygun olanıdır ve ömürleri genellikle 500 ila 5000 döngü aralığındadır.

2. Bakım gerektirmeyen

3. dökülmeye karşı dayanıklı

4. Minimum korozyon bu nedenle hassas elektronik ekipmanlarla uyumludur

5. Sağlam ve titreşime dayanıklı

6. Daha az sülfürik asit yanığı riski nedeniyle çok güvenli

7. Aylık en düşük maliyet (maliyet / yaşam ayı)

8. En düşük döngü başına maliyet (maliyet / yaşam döngüleri)

dezavantajları Jel piller

1. Yüksek başlangıç ​​maliyeti

2. Aşırı şarj durumunda su yeniden doldurulamaz.

3. Özel şarj cihazları ve regülatörler gereklidir.

4. Sıcak sıcaklıklar olumsuz yönde etkileyebilir, asit jeli sertleştirebilir ve plakalardan büzüşebilir.

AGM aküleri GEL akülerle karıştırmayın

Bu günlerde AGM piller, sayısız benzerlikleri nedeniyle genellikle Jel pillerle karıştırılıyor -

1. Her ikisi de rekom binanttır - yani pozitif plakada üretilen oksijen, negatif plaka tarafından emilir.Şimdi, negatif plaka hidrojen üretmek yerine su üretiyor, böylece pildeki su içeriğini koruyor.

1. AGM ve Jel akülerin valf ayarlı, sızdırmaz, sıvı dökülmesine karşı dayanıklı, bakım gerektirmeyen, titreşime dayanıklı olmasının ve her pozisyonda kurulabilmesinin nedeni budur.

2. İkisi arasındaki çarpıcı fark elektrolit farkıdır.Jel akülerde kullanılan elektrolit jöle görünümündeyken, AGM akülerde elektrolit emdirilmiş cam mat benzeri ayırıcılara sahiptir.Jel akülerde kullanılan elektrolitin özelliklerinden dolayı akü 32 derece F'nin altındaki sıcaklıklarda hızla güç kaybederken, AGM aküleri soğuk havalarda verimli çalışır.

3. Son olarak, jel aküler, AGM akülere kıyasla plakaları daha iyi koruyarak asitten daha fazla aç oldukları için derin deşarj için en uygun olanlardır.AGM'ler, yüksek akımın gerekli olduğu yerlerde daha uyumludur.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.