1000 TL üstü siparişlerde KARGO BEDAVA FIRSATINI KAÇIRMAYIN !
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Alkalin piller nasıl çalışır?

26-08-2021 16:00
Alkalin piller nasıl çalışır?

 

Pilleri unutmayın negatif elektrot veya katoda ve pozitif elektrot veya anoda sahiptir.Alkalin pilde anot çinko, katot ise magnezyum oksittir.Modern alkalin piller ayrıca katot karışımında karbon içerir.Çinko ve magnezyum oksitin kimyasal reaksiyonunu anlamak, alkalin pilin nasıl çalıştığını anlamak için çok önemlidir.

Kimyasal reaksiyonlar, potasyum hidroksitin alkali elektrolit çözeltisindeki iyonlarla bireysel etkileşimleri nedeniyle anot ve katotta meydana gelir.

 

Teknolojinin ilerlemesi hızlı hareket etmesine ve pillerin mobil cihazları desteklemek için daha popüler olmasına rağmen, gerçek pil kimyalarının son birkaç yılda çok fazla değişmediğini belirtmek gerekir.El cihazlarındaki değişim, lityum kimyasını hedefleyen daha fazla enerji ve daha hafif ağırlık ile şarj edilebilir çözümler içindir.

Ancak daha yüksek deşarj sağlamaları, çok ekonomik olmaları ve uzun depolama ömürlerine sahip olmaları nedeniyle alkalin pillere hala büyük bir talep var.Halen ticari ve askeri uygulamalarda kullanılan bazı benzersiz alkalin pil paketleri üretiyoruz.Bazıları okyanus veri toplama, izleme cihazları ve diğer çeşitli kullanımlar için.

Alkalin pil, elektrik akımı üretmek için çinko ve magnezyum oksit ile potasyum hidroksitin alkali elektrolitinin kimyasal reaksiyonunu kullanan bir tür kuru hücreli birincil pildir.Şu anda piyasadaki en popüler tek kullanımlık pil türüdür.Diğer yaygın uygulamalar arasında saatler ve el fenerleri gibi küçük elektronik cihazların yanı sıra taşınabilir radyolar ve elektronik oyuncaklar bulunur.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.